Для чого потрібна теплоізоляція фасаду

Заключним етапом будівництва будинку є обробка фасаду. В першу чергу вона потрібна для надання будівлі привабливого зовнішнього вигляду і захисту від негативного впливу навколишнього середовища. Важлива складова оздоблення фасаду – теплоізоляція. Ця процедура дозволить заощадити кошти на опалення і забезпечити комфортний мікроклімат в будинку в будь-яку погоду. Утеплення стін збільшує термін служби будинку і надійно…

Як вибрати матеріал для гідроізоляції підвалу

Будівництво приватного будинку включає в себе безліч нюансів, починаючи від типу фундаменту і закінчуючи системою комунікацій. Одним з важливих складових проектування є вибір для гідроізоляції підвалу. Якщо не приділити цьому питанню достатньо уваги, можна зіткнутися з неприємними наслідками у вигляді тріщин у фундаменті і навіть руйнування будівлі.

На зустрічі будівельних інноваторів в Києві обговорювали державну програму термомодернізації житлових будинків

У столиці України пройшов міжнародний з’їзд будівельників Smart Build Forum, на якому обговорювалися можливості і перспективи застосування високотехнологічних рішень іноземними та українськими компаніями. Одним з актуальних питань стала державна програма з утеплення будинків житлового призначення в Україні.

Жителі Кам’янського зможуть утеплити своє житло за гроші держави

Жителі міста Кам’янське Дніпропетровської області отримали грант на проведення энергомодернизации своїх осель. Суть урядової програми «IQ energy» полягає у компенсації частини коштів на придбання енергоефективних матеріалів і робіт по їх монтажу.

Як утеплити кутову квартиру

Кутове розташування квартири є причиною багатьох проблем: стіни погано утримують тепло, відволожуються, в результаті чого псується ремонт і порушується вид обробки. Ефективний спосіб позбутися від цієї проблеми – теплоізоляція. В залежності від розташування і умов експлуатації квартири, вона може бути зовнішньої і внутрішньої.

Жителям Миколаєва відшкодують 1,3 мільйона гривень за програмою «теплі кредити»

Миколаївці отримають грошову компенсацію у розмірі 1,3 мільйона гривень за державною програмою «теплі кредити». Про це повідомив заступник голови міста з питань енергоефективності та енергоресурсів Олександр Омельчук. Питання відшкодування відсоткових ставок кредиту було розглянуто в ході засідання відповідної комісії. Дані за кредитними ставками наведено станом на червень 2018 року. За словами Омельчука, розмір компенсації для…

Влада Франції має намір привчити громадян до енергозбереження

Уряд Франції придумало спосіб вирішення проблеми неефективного використання енергоресурсів. Влада країни розробили спеціальну систему покарань і заохочень, яка діє за таким принципом: якщо людина утеплив своє житло, держава дає йому грошовий бонус, в іншому випадку – він сам змушений заплатити штраф у вигляді збільшеного страхового внеску.

Як обрати теплоізоляцію для будинку

Щоб забезпечити комфортний мікроклімат в будинку, необхідно вчасно подбати про якісної теплоізоляції. Захистити від зимових морозів і зберегти приємну прохолоду в літній час дозволить хороший утеплювач. Розглянемо основні характеристики цього матеріалу, які допоможуть вам не помилитися у виборі.

У Харківській області набирають популярності «теплі кредити» від держави

Харків’яни продовжують активно користуватися державною програмою «теплих кредитів», спрямованої на підвищення енергоефективності житлових будинків. Дана програма передбачає виділення коштів на відкриття індивідуальних теплових пунктів, встановлення енергозберігаючих вікон, дверей і теплоізоляцію огороджувальних конструкцій.

Навіщо потрібно утеплювати дачний будиночок

Багато дачники нехтують цим питанням, вважаючи, що в будиночку для літнього проживання можна обійтися без утеплювача. Однак цей будівельний матеріал стане в нагоді і в теплу пору року, щоб зберегти комфортний мікроклімат в будь-яку погоду. Щоб у цьому переконатися, розглянемо основні властивості теплоізолятора.